Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Η πρώτη μου δημιουργία με φύλλα χαλκού!












Δεν ξέρω ακόμα πώς μου ήρθε να το φτιάξω.. μάλλον βαριόμουν και είχα αρκετή ώρα μπροστά μου. Μου πήρε γύρω στη μιάμιση ώρα αν και ήταν σχετικά εύκολο.

Τι χρειάστηκα;
Λίγο σύρμα, ταινία διπλής όψεως, φύλλα χαλκού, τα οποία αγόρασα από συνοικιακό βιβλιοπωλείο, ένα στυλό που δε γράφει και ψαλίδι.

Η διαδικασία απλή:

  1. Kόβουμε λίγο σύρμα, ανάλογα με το μέγεθος του στεφανιού που θέλουμε να φτιάξουμε, και σχηματίζουμε έναν κύκλο. Τυλίγουμε τις άκρες μεταξύ τους για να κλείσουμε τον κύκλο.
  2. Κόβουμε μικρές λωρίδες από την ταινία διπλής όψεως και τις κολλάμε τυλίγοντας τες κυκλικά πάνω στο σύρμα έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
  3. Απλώνουμε τα φύλλα χρυσού πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια. Προσοχή! Η επιφάνεια κατά πάσα πιθανότητα θα χαραχτεί. Θα σας πρότεινα να εργαστείτε σε μια ξύλινη τάβλα μαγειρέματος :)
  4. Κόβουμε με το ψαλίδι τα φύλλα χρυσού σε σχήμα φύλλων δέντρου. Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στα μεγάθη των φύλλων.
  5. Στη συνέχεια με το στυλό χαράζουμε τα "νεύρα" των φύλλων. Ένα κεντρικό στη μέση και τα υπόλοιπα σα να βγαίνουν απο αυτό. Όσο πιο αφηρημένες οι γραμμές τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα!
  6. Μετά τσαλακώνουμε με τα δάχτυλα μας τα φύλλα για να μη φαίνονται τόσο "άκαμπτα".
  7. Τέλος κολλάμε τα φύλλα πάνω στην ταινία διπλής όψεως. Καλό θα ήταν να είναι "πυκνοκολλημένα" και τα μικρά φύλλα να επικαλύπτουν τα μεγαλύτερα!

Εύκολο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου